Čekání na autobus si cestující v Ústí nad Orlicí nově mohou zpříjemnit výbornou kávou

Čekáte na autobus a máte dlouhou chvíli? Zkraťte si ji výbornou kávou.
Nově tak mohou učinit cestující na autobusovém nádraží v Ústí nad Orlicí. Právě v těchto dnech tam byl spuštěn provoz nového Kafe baru.

"Kafe bar" je vozík zařízený k prodeji kávy. Toto zařízení zde provozuje obecně prospěšná společnost Rytmus Východní Čechy. Cestující si mohou pochutnat na dobré kávě. Obsluha jim připraví espresso, cappuccino  nebo jiné, ale hlavně vždy se širokým úsměvem.

Rytmus Východní Čechy je organizace, která lidem se znevýhodněním pomáhá najít si práci. Učí je dovednosti, které potřebují k větší samostatnosti a nezávislosti v běžném životě. Společnost také podporuje lidi s mentálním postižením, kteří se učí vyjadřovat svoje názory a hájit svá práva a práva dalších lidí s postižením.

Bezplatně poskytnutý prostor na našem autobusovém nádraží umožní této obecně prospěšné společnosti výtěžek z prodeje použít pro další využití. Tak se náš koncern opět dostává na pole charitativní pomoci těm, kteří jsou celkově znevýhodněni, a je třeba jim pomoci při začleňování do běžného způsobu života. Koncern ICOM transport podporuje charitativní činnost v různých místech a různými prostředky.

„Na této akci je mi sympatické, že se nežádá o peníze, ale o šanci, kde se může i zdravotně postižený seberealizovat a nejen sám sobě dokázat, že umí být přínosem. Naše společnost se zajímá o problematiku integrace lidí se zdravotním znevýhodněním a řečí čísel mohu uvést, že v koncernu máme 37%  nízkopodlažních autobusů, " říká Kateřina Kratochvílová, předsedkyně představenstva ICOM transport a.s.

Velkou roli v procesu inkluze lidí s potížemi mají opatrovníci, rodiče, poskytovatelé sociálních služeb, úřady a další instituce. Většina těchto institucí pracuje na principu dobrovolnosti a jen málo je jich plně napojeno na státní rozpočet. Spíše se jedná o využití různých fondů a především spoléhají na pomoc sponzorů, kteří jsou vždy tam, kde je potřeba a to platí o koncernu ICOM transport a.s. jednoznačně.

20160628 100501 00120160628 101339

Koncern ICOM transport se během 20 let stal jedním z největších dopravních uskupení v České republice. Hlavní strategií firmy je zajišťování kvalitní dopravní obslužnosti jednotlivých krajů, především pak s využitím nejmodernějšího vozového parku značky Mercedes-Benz a Setra. Výrazné úspěchy koncern zaznamenává v zajišťování vnitrostátní a mezinárodní kamionové dopravy. Dopravní uskupení ICOM transport  provozuje 800 autobusů, 300 souprav nákladních vozidel a zaměstnává 1800 zaměstnanců. Dále disponuje autorizovaným servisem Mercedes-Benz, čerpacími stanicemi, službami měření emisí a myčkami vozidel.

Sledujte nás také na facebooku a na Modré vlně www.modra-vlna.cz.