Dva nové autobusy ISUZU pro MHD Pelhřimov

Cestující Pelhřimovské MHD se od dnešního dne mohou svézt novými krátkými linkovými autobusy značky ISUZU NovoCiti Life. Osvědčené autobusy, které se svými rozměry hodí do městského provozu, stály necelých 7 milionů korun.

20220323 131607

Společnost ICOM transport dbá na neustálou modernizaci vozového parku. Od roku 2020 brázdí ulice Pelhřimova nízkopodlažní osmimetrové ISUZU. V ostrém provozu jezdí bezproblémově. Cestující městské hromadné dopravy v Pelhřimově se tak mohou těšit na další dva nové autobusy NovoCiti Life japonského výrobce ISUZU, které jsou od dnešního dne nasazeny do provozu.

Nízkopodlažní ISUZU pojme až 60 cestujících. Pohon zajišťuje čtyřválcový motor o objemu 4,5 litrů. Zcela bezbariérový autobus je vybaven výklopnou plošinou pro kočárky či invalidní vozíky. Nechybí ani klimatizace, informační světelné panely nebo USB porty pro nabíjení drobných elektronických zařízení. Díky jeho délce, která činí 8 metrů, se autobus vyznačuje dobrou manévrovatelností. I při zachování malých rozměrů se ISUZU chlubí podobnými jízdními vlastnostmi jako běžné linkové autobusy a skvěle se hodí do městského provozu.

„Autobus ISUZU se nám v ulicích Pelhřimova osvědčil, a proto jsme se rozhodli koupit další dva nové autobusů stejné značky, které se vyznačují novým modrým designem. Celková investice činí necelých 7 milionů korun,“ sdělila Kateřina Kratochvílová, předsedkyně představenstva ICOM transport.

20220323 131425

Telefon: +420 567 121 102