„Ekologii se věnujeme nadstandardně,“ říká Zdeněk Kratochvíl. Nižší ekologickou třídu než Euro 5 u nás nenajdete

Stáří nebo spíše mládí každého vozového parku je důležité. Stanovuje totiž množství emisí, které vozy zde umístěné vypouští do ovzduší. Pevným pravidel je v tomto případě „čím mladší, tím ekologičtější".

Společnost ICOM transport nemá z pohledu ekologičnosti svých vozů na trhu konkurenci. Nákupem nových autobusů a kamionů za poslední rok se průměrné stáří vozového parku společnosti snížilo na 3 roky. Celorepublikový průměr je přitom několikanásobně vyšší.

Z autobusů jsou těmi nejmladšími vozy Setra S 415 LE Business a Mercedes-Benz Intouro. Tyto typy svým provedením symbolizují nadstandardní evropský styl příměstského cestování.

V ještě lepší konci je ale vozový park kamionů. Jeho průměrné stáří po letošním nákupu čítá maximálně 1,5 až 2 roky. Dodávka 75 nových modelů značky Mercedes Actros MP4 1845 MB LS za 220 milionů korun aktuálně probíhá.

Co je ale nejdůležitější, všechny nové vozy splňují nejvyšší emisní limity EURO 6. Díky tomu se ročně spálí o 1.082 tun motorové nafty méně. Tím také dojde ke snížení emisí CO2 do ovzduší, a to o neuvěřitelných 3.431 tun (což je jako 528 slonů afrických).

„Ekologii se věnujeme nadstandardně. Od roku 2013 nejezdí v barvách ICOMu vozy nižší ekologické třídy než Euro 5. V současné době již máme 41 procent vozového parku ekologické třídy Euro 6 a zbytek činí Euro 5," uvedl generální ředitel společnosti ICOM transport Zdeněk Kratochvíl.

Setra1 Setra2

Koncern ICOM transport se během 20 let stal jedním z největších dopravních uskupení v České republice. Hlavní strategií firmy je zajišťování kvalitní dopravní obslužnosti jednotlivých krajů, především pak s využitím nejmodernějšího vozového parku značky Mercedes-Benz a Setra. Výrazné úspěchy koncern zaznamenává v zajišťování vnitrostátní a mezinárodní kamionové dopravy. Dopravní uskupení ICOM transport provozuje 800 autobusů, 300 souprav nákladních vozidel a zaměstnává 1800 zaměstnanců. Dále disponuje autorizovaným servisem Mercedes-Benz, čerpacími stanicemi, službami měření emisí a myčkami vozidel.

Sledujte nás také na facebooku a na Modré vlně www.modra-vlna.cz.