ICOM transport předal Jindřichu Steinhauserovi šek na 233.800 Kč

V koncernu ICOM transport jsou všichni zaměstnanci jako rodina. To dokazuje příběh řidiče autobusu Jindřicha Steinhausera, který měl v loňském roce vážnou dopravní nehodu, kdy mu polský řidič kamionu nedal přednost. Tato událost zasáhla napříč koncernem všechny zaměstnance. Jejich sounáležitost nakonec dopsala příběh toto pondělí, kdy byl panu Steinhauserovi předán šek z veřejné sbírky, kterou zaměstnanci koncernu sami iniciovali.
Výstřižek

Sounáležitost řidičů se od zmíněné nehody prolínala celým koncernem, kdy si řidiči uvědomovali, že podobná věc se může stát každému z nich. Proto se také rozhodli podpořit zraněného kolegu při návratu do běžného života a obrátili se na vedení společnosti s žádostí o zřízení transparentního účtu s názvem zaŘÍDÍME PRO JINDRU. „Rádi bychom poděkovali vedení společnosti, že zřídila účet pro Jindru, díky kterému se tak mohou i ostatní řidiči a všichni zaměstnanci zapojit do jeho podpory,“ řekl na začátku sbírky řidič Martin Plodík.

Ve sbírce se nakonec vybrala částka 233.800 Kč, kterou dnes vedení společnosti Jindřichu Steinhauserovi předalo.

„Nesmírně si vážíme nápadu, s kterým řidiči přišli. To, že se postupně přidávaly kolektivy z ostatních ČSAD je důkaz, že jsme skutečně pravá rodina, která se v těžkých chvílích podrží,“ uvedla Kateřina Kratochvílová, předsedkyně představenstva.

Jindřich Steinhauser pracuje u společnosti 35 let a vždy patřil mezi spolehlivé a schopné řidiče. Devět měsíců po vážné nehodě stále rehabilituje a pomalu přemýšlí nad návratem do práce. Vedení společnosti mu přislíbilo autobus s automatem.

U předání šeku dnes byla také spousta jeho kolegů, kteří svého kamaráda přišli přivítat i podpořit

Vážná dopravní nehoda se stala 29. října u obce Věžnice na Jihlavsku, kde kamion nedal přednost našemu autobusu.