ICOM transport vyjadřuje podporu Ukrajině

V koncernu ICOM transport pracuje téměř 300 zaměstnanců ukrajinské národnosti. I proto všechny uvnitř společnosti zasáhla informace o vojenské agresi ruské armády, která nyní na Ukrajině probíhá. Ukrajinští kolegové jsou zároveň naši kamarádi a sdílíme s nimi společně obavy o budoucnost Ukrajiny a potažmo celé Evropy. Podporu vyjadřují v posledních dnech řidiči, kteří si vyvěšují ukrajinské vlajky ve svých vozech.

logo uk

Rádi bychom vyjádřili všem kolegům ukrajinské národnosti podporu a sdílíme s nimi jejich obavy o rodiny a přátelé, kteří se nachází na Ukrajině. V dnešní moderní době je tato agresivita jen barbarským činem. „Naše personální oddělení od včerejšího dne kontaktuje naše ukrajinské zaměstnance a zjišťujeme bližší informace. Všem nabízíme pomoc s přesunem rodin do České republiky. Pomůžeme s ubytováním, zajištěním základních potřeb a také s veškerou legislativou. Důležité je, aby byli všechny rodiny našich zaměstnanců v bezpečí. Podle posledních zpráv stačí k vycestování z Ukrajiny biometrický pas. Vízum se zařídí dodatečně v České republice,“ sdělila Kateřina Kratochvílová, předsedkyně představenstva. Ta dále vyjadřuje slova obavy: „Nevím, co nás v budoucích dnech čeká. Povolávací rozkaz zatím nedostal žádný náš zaměstnanec. Jeden se rozhodl vrátit na Ukrajinu, aby pomohl své rodině. S dalšími zaměstnanci, kteří jsou nyní na dovolených u svých rodin, se teď nemůžeme spojit. Bedlivě sledujeme aktuální informace, abychom mohli pružně reagovat na nastalou situaci. Pro naše ukrajinské kolegy, kteří jsou i naši přátelé, jsme k dispozici a můžou se na nás obrátit s jakýmkoli dotazem.“

V současné době čekáme na stanovisko Ministerstva zahraničí, potažmo představitelů Evropské unie, jak bude řešit legislativně migraci, která jistě nastane. Naši stávající zaměstnanci také vyčkávají na zprávy z domova, příjezdy svých blízkých.

Vedení firmy vztyčí na své centrále v Jihlavě ukrajinskou vlajku na podporu celé Ukrajiny.

Telefon: +420 567 121 102