Investiční plány koncernu ICOM transport pro rok 2018

První velké investice koncernu ICOM transport byly do vozového parku. Snažíme se zajistit cestujícím i našim řidičům moderní, kulturní a hlavně bezpečné cestování. O tom, že se nám tento úmysl daří plnit svědčí náš vozový park s průměrným stářím autobusu 2,8 roku let, což je i na evropské poměry vysoce nadprůměrný ukazatel. V druhé části investičního plánu se zaměřujeme na opravy a modernizaci autobusových nádraží.

Investiční plány letošního roku dělíme do několika částí:

• První je zahájení výstavby logistického centra na Bedřichově v Jihlavě, kde předpokládáme celkovou investici ve výši 600 milionů korun. Pro rok 2018 zde proinvestujeme 40 milionů korun.
  • Další část investic se promítne v autobusové dopravě a to pořízením 50 autobusů, což je investice ve výši 180 milionů korun.
  • Investice do nákladní dopravy dosáhnou výše 70 milionů korun, kdy obnovujeme vozový park v počtu 30 kusů vozů.
  • V letošním roce jsme se zaměřili opět na investice do oprav a rekonstrukcí autobusových nádraží, nocoven, zázemí pro řidiče, kde odhadujeme proinvestovat až 50 milionů korun.
  • Pro servis osobních vozů Mercedes-Benz připravujeme vylepšení ve výši až 20 milionů korun. Kde počítáme s úpravami a rozšířením stávajících prostor pro navýšení a zkvalitnění služeb.
  • Pro rok 2018 pak plánujeme výstavbu nových čerpacích stanic, kde předpokládáme investice ve výši 50 milionů korun.