Moderní autobusy s technologií 21. století v Třebíči zajistí ICOM transport a.s.

Koncern ICOM transport a.s. uspěl v dalším výběrovém řízení a od 1. ledna 2017 bude nadále zabezpečovat MHD v Třebíči.

Mercedes-Benz SprinterMercedes-Benz Conecto

Společnost TRADO-MAD provozuje 23 autobusů, z toho od 1. 1. 2017 nasadí 12 nových. Jedná se o deset vozů Mercedes-Benz Conecto a dva vozy Mercedes-Benz Sprinter.

Minibus Spriter je pro občany Třebíče novinkou, se kterou se cestující setkají především ve večerních hodinách a o víkendech, kdy je obsazenost vozidel nižší.

Všechny uvedené vozy jsou nízkopodlažní a splňují nejpřísnější emisní normy. Průměrný věk vozidel nepřesáhne pět let.

Vizuálně se změní vzhled autobusů, které dostanou nový kabát. Do ulic vyjedou bíločervené autobusy s modrým logem dopravce.

Jejich vybavení vyhovuje trendům 21. století. To zahrnuje USB, Wi-Fi, informační i reklamní panely a také systém pro nevidomé. Ti pak budou moci autobus bez problémů identifikovat.

Odbavovací systém nabízí možnost platby pomocí bezkontaktní čipové karty, nebo bankovní platební karty.

Od 2. ledna 2017 se na náměstí otevře informační kancelář, ve které bude v průběhu prvního pololetí uveden do provozu i prodejní automat. Ten bude zpřístupněn cestujícím k prodeji jízdenek bez omezení, tzn. 24 hodin denně.