Mzdy řidičů ICOM transport stále rostou

Veřejnou autobusovou dopravu zajišťuje v barvách ICOM transport 1080 řidičů. Jejich průměrný plat činí 29 699 Kč a výše diet 2 492 Kč. Kromě autobusové dopravy se koncern ICOM transport zabývá také nákladní dopravou. Aktuální průměrná mzda našeho řidiče kamionu tuzemské dopravy je 28 988 a diety ve výši 4 127 Kč a mzda řidiče kamionu mezinárodní dopravy 24 829 Kč a diety ve výši 16 475 Kč. Navíc řidiči mají benefity v hodnotě až 4 tisíce korun měsíčně.

Obrat koncernu ICOM transport činil za loňský rok 3,9 miliardy. A protože je záměrem vedení vydělané peníze správně investovat, bylo do vozového parku investováno hned 337 milionů korun. Do samotného vybavení nákladních vozů a autobusů, které zvyšují komfort samotných řidičů, činily investice 2 miliony korun.

Rok 2018 znamená pro společnost také nové výzvy v podobě účastí ve výběrových řízeních na provoz dopravy v závazku veřejné služby. Plánované investice do vozového parku budou činit až 200 milionů korun.

Další investice se budou týkat také rekonstrukcí autobusových nádraží v Humpolci, Ústí nad Orlicí, Lanškrouně a Moravské Třebové. Napříč koncernem probíhá postupná přestavba a modernizace stávajících autobusových nádraží tak, aby po vzhledové i funkční stránce splňovala trendy 21. století. Součástí této rekonstrukce je unifikace podoby vstupních hal a WC do jednotného designu. Ty pak budou pro cestující veřejnost přehledné a komfortní se sjednocenými designovými prvky.

Koncern ICOM transport má snahu neustále expandovat. Do svých řad vítá nové řidiče a to i ty, kteří mají pouze řidičské oprávnění skupiny „B“. Rozšíření řidičského oprávnění uchazečům platíme.

Firma po absolvování řidičského kurzu garantuje hlavní pracovní poměr na dobu neurčitou.

Nedostatek profesionálních řidičů řeší ICOM transport i náborem zaměstnanců z třetích zemí, zejména z Ukrajiny,“ uvedl generální ředitel Zdeněk Kratochvíl.

Na obratu koncernu za uplynulý rok se podílelo všech 1800 zaměstnanců. Za loňský rok naše autobusy přepravily 32 mil. osob a najely 44 mil. kilometrů. Nákladní vozy pak najeli „jen“ 27 mil. kilometrů. Pravidelnou dopravní obslužnost zajišťuje koncern v devíti krajích.