Nové autobusy pro ČSAD Slaný a ČSAD Benešov v šedočerveném nátěru Pražské integrované dopravy

ČSAD Slaný a ČSAD Benešov, které zastřešuje koncern ICOM transport, se těší z nových autobusů Setra. Díky pravidelné obnově našeho vozového parku bude silnice Středočeského kraje brázdit celkem 26 nových autobusů. Nové autobusy zaručují bezpečné a pohodlné cestování nejen pro pasažéry, ale také pro řidiče, kteří tvoří největší jádro našich zaměstnanců. Těmito kroky snižujeme poruchovost autobusů na minimum a zajišťujeme plnění nejpřísnějších emisních norem EURO VI.

sss

Na jaké autobusy se mohou cestující těšit?

Silnice budou brázdit autobusy značky Setra S 415 LE v šedočerveném nátěru Pražské integrované dopravy (PID). Autobusy jsou bezbariérové a částečně nízkopodlažní. Jsou vybaveny dle nejnovějších standardů kvality PID, tj. nabízí moderní informační systém, pohodlné sedačky s bezpečnostními pásy nebo např. oblíbené USB nabíječky pro drobnou elektroniku.

Společnost ČSAD Slaný získala do svého vozového parku celkem 7 nových autobusů již na začátku srpna. Autobusy můžete potkávat v okolí Slaného a Velvar.

Další vozy mířily do druhé společnosti ve Středočeském kraji ČSAD Benešov. Zde jsme nakoupili celkem 19 nových autobusů, které můžete potkávat na linkách v okolí Benešova a Vlašimi.

„Před prvním vyjetím vozů do ostrého provozu musí úspěšně projít certifikací pro provoz v PID, aby splňovaly veškerá kritéria určená objednavatelem,“ sděluje Kateřina Kratochvílová, předsedkyně představenstva. „Do nových autobusů, které budou jezdit ve Středočeském kraji v rámci Pražské integrované dopravy, jsme investovali necelých 115 milionů korun,“ doplňuje Kratochvílová.

sssssss

ddssssddd