Nové přírůstky ve vozovém parku – minibusy značky Rošero-P

Vozový park společnosti ICOM transport rozšířilo pět minibusů First FCLLI s emisní normou EURO 6, které vyrábí Rošero-P. Tyto vozy budou využívány na méně frekventovaných příměstských linkách.

Jedná se o moderní autobusy, které splňují nejpřísnější emisní normy EURO 6. Kromě toho se mohou pochlubit kvalitní výbavou jako je klimatizace, tempomat, digitální tachograf, dvojité bezpečnostní sklo, retardér, ABS, EBD, ASR a mnoho dalšího.

rosero

„Malé autobusy s ekonomickým provozem budeme využívat na méně frekventovaných příměstských linkách,“ vysvětluje generální ředitel, Zdeněk Kratochvíl.

Tento osm metrů dlouhý nízkopodlažní minibus navíc pojme až 38 cestujících. Ve svém interiéru pak skrývá nájezdovou plošinu a prostor pro invalidní vozík. Vozy jsou již v provozu a za krátkou dobu své působnosti se těší velké oblibě jak mezi cestujícími, tak řidiči.

Cestující si minibus pochvalují především díky snadnému nastupování a pohodlným sedačkám. Řidičům pak vyhovuje jeho velikost, protože je mnohdy problém se na menších vesnicích a městečkách otáčet nebo couvat z jednotlivých zastávek. Odpadá také složité uhýbání se na úzkých silnicích s protijedoucími vozidly. „Za volantem se cítím velmi dobře, tento typ autobusu je skvěle vybavený a hezky dílensky vyřešený. Radost jezdit,“ nechal se slyšet pan řidič Jaroslav Dvořáček. Ten patří mezi první řidiče, kteří začali jezdit své linky s minibusy.