Nově zrekonstruovaná budova autobusového nádraží v Dačicích splňuje trendy 21. století

Cestující v Dačicích se mohou těšit na novou budovu autobusového nádraží. Ta prošla kompletní přestavbou a oproti původní podobě byla zkrácena.

„Čekárna bude poskytovat důstojné a bezpečné zázemí. Navíc umožní našim cestujícím používat informační panely a moderní technologie. Cestující tak získají všechny informace na jednom místě," vysvětlila Kateřina Kratochvílová, předsedkyně představenstva ICOM transport a.s.

Totální vnitřní rekonstrukce budovy autobusového nádraží v Dačicích zahrnuje změnu dispozic, ty jsou nyní rozděleny na tři části. V první části, v místě bývalého bufetu, vzniklo zázemí pro budoucí veřejnou čerpací stanici. Druhá část sestává ze vstupní haly s čekárnou, informačního kiosku a dispečinku. Ve třetí části se nachází místnost řidičů, nocovna a kotelna.

PA261032PA261035

Koncern ICOM transport klade velký důraz na ekologii. Proto přecházíme na vytápění pomocí alternativních zdrojů, což je příklad zde užitého tepelného čerpadla země-voda, odebírajícího teplo z celkem tří geotermálních vrtů o hloubce 90 metrů. Ekologický přístup platí i v rámci šetření elektrickou energií – všechna světla v budově nově využívají technologii LED.

Na jaro 2017 je v plánu rekonstrukce venkovních nástupišť, která bude zahrnovat montáž LED osvětlení, nátěr ocelových konstrukcí a opravu klempířských prvků.

Napříč koncernem probíhá postupná přestavba a modernizace autobusových nádraží tak, aby po vzhledové i funkční stránce splňovala trendy 21. století. Součástí této rekonstrukce je unifikace podoby vstupních hal a WC do jednotného designu.

Uspořádání hal je pro cestující veřejnost přehledné a komfortní se sjednocenými designovými prvky.

PA261041 - kopiePA261038

Koncern ICOM transport a.s. se během 20 let stala jedním z největších dopravních firem v České republice. Hlavní strategií firmy je zajišťování kvalitní dopravní obslužnosti jednotlivých krajů, především pak s využitím nejmodernějšího vozového parku značky Mercedes-Benz a Setra. Výrazné úspěchy společnost zaznamenává v zajišťování vnitrostátní a mezinárodní kamionové dopravy. Dopravní uskupení ICOM transport a.s. provozuje 800 autobusů, 300 souprav nákladních vozidel a zaměstnává více jak 1800 zaměstnanců. Dále disponuje autorizovaným servisem Mercedes-Benz, čerpacími stanicemi, službami měření emisí a myčkami vozidel.

Sledujte nás také na Facebooku a na Modré vlně www.modra-vlna.cz.