Pracujeme s mládeží

Nedostatek studentů trápí všechny školy zaměřené na řemesla. Stejný problém mají i firmy, které tak nemohou nabírat mladé absolventy do svých řad. Důvodem jsou obavy dětí z řemeslných prací. Často si ani nedokáží představit, co se pod daným povoláním skrývá.

Přitom neustále se vyvíjející technika má kladný dopad na jednotlivá řemesla. Moderní technika propojená se softwarem ulehčí práci, která se stává snazší a zároveň zajímavější, než tomu bylo dříve. Odpadá řada fyzicky náročných činností. Právě to ukazujeme dětem při prohlídkách našeho autorizovaného servisu Mercedes-Benz. Při exkurzi ušité na míru konkrétní škole, se děti seznámí s běžným provozem na pracovišti.

Kromě prohlídky autorizovaného servisu připravujeme pro studenty také kariérní den. Budoucí absolventi získají přehled o všech činnostech napříč firmou. Dozvědí se, co obnáší práce dispečera autobusové i kamionové dopravy. Seznámí se s online sledovacími systémy na oddělení provozních kontrol.

Koncern ICOM transport si zároveň uvědomuje, že získat praxi ve svém oboru je těžké. Proto si své odborníky na dopravu snaží vychovávat sama. Studenti ze spolupracujících škol tak navštěvují naše dílny pomocí školní praxe. Ti nejlepších z nich mohou u ICOMu získat i stipendium.

„Spolupráce se školami je postavená na dlouhodobé bázi. Studentům nabízíme nejen praxi, ale také stipendia. Jsme otevřená firma, a proto nabízíme exkurze i pro jednotlivce, “ uvedla Kateřina Kratochvílová, předsedkyně představenstva ICOM transport a.s.

Studenti z jednotlivých exkurzí, které práce u nás nadchne, se pak na nás obracejí při hledání zaměstnání nebo potřebné praxe. Často potom při nástupu na hlavní pracovní poměr patří mezi nejlepší pracovníky koncernu.

Otevřenost vůči mladé generace napomůže k zachování tradičních řemesel, a tak ve své činnosti a spolupráci s jednotlivými školy chce koncern ICOM transport pokračovat i v letošním roce.

Více informací naleznou zájemci na emagazínu www.modra-vlna.cz