Pracujeme s nezaměstnanými, či zájemci o řízení

Po celé republice ve všech společnostech našeho koncernu pořádáme akce „Den s ICOMem aneb Přijďte řídit MERCEDES“. Všichni, kteří mají alespoň řidičský průkaz „B“ mohou přijít a odjet si zkušební jízdu s autobusem i kamionem.

Zájemci se sami přesvědčí, že řízení velkého, ale moderního vozu není složité a je mnohdy jednodušší než řízení vozu osobního.

Velký zájem je především u žen, kterých v loňském roce usedlo za volat pět set. Práci řidiče si přišla vyzkoušet tisícovka mužů.

Položka

+ diety

Mzda řidiče AD

25 028

2 477

Mzda řidiče ND

26 776

12 191

„Veřejnost se na nás často obrací s tím, jaké to je řídit naše vozy. Proto jsme chtěli veřejnosti přiblížit náš svět, který budí ohromný respekt. Jsme rádi, že nás v loňském roce navštívilo tolik zájemců,“ uvedla Kateřina Kratochvílová, předsedkyně představenstva ICOM transport.

Den s ICOM se uskuteční také v letošním roce.