Řidič zachránil cestující před nebezpečnou kyselinou

Žena na Chrudimsku převážela v PET lahvi kyselinu, která rozleptala lahev a následně způsobila vzplanutí sedačky. Náš řidič v tento krizový moment zachoval chladnou hlavu, evakuoval cestující a požár uhasil. Žena skončila s popáleninami v nemocnici, navíc ji čeká vysvětlování na policii.

Zmíněná událost se stala v pondělní odpoledne ve Skutči, kde dopravu zajišťuje naše dceřiná společnost ČSAD Ústí nad Orlicí. Žena nastoupila do autobusu, přičemž měla v kabelce v PET lahvi kyselinu neznámého původu. Ta postupem času rozleptala lahev, sedačku a způsobila cestující popáleniny těla. Přitom navíc vzplála i samotná sedačka. „Cestující má zákaz vnášet do autobusu nebezpečné látky. Nikdy jsme se s ničím podobným nesetkali,“ vyjádřila se k situaci předsedkyně představenstva Kateřina Kratochvílová.

V té době sedělo v autobuse dalších patnáct cestujících, kteří se tak ocitli v ohrožení života. Náš řidič však zachoval chladnou hlavu a celou situaci bleskovým zásahem vyřešil. Nejprve evakuoval cestující z autobusu a následně pomocí hasicího přístroje sedačku uhasil. Poté na místo přivolal hasiče a záchrannou službu. Cestujícím pak zajistil náhradní dopravu. „Bude nutné vyměnit celou dvousedačku a opravit část podlahy. Musíme zjistit, kam tato neznámá látka zatekla. Škodu zatím neumíme vyčíslit,“ dodala Kateřina Kratochvílová.

Nikomu z cestujících, kromě popálené ženy, se nic nestalo. A to díky včasnému zásahu našeho řidiče. Ten je jako všichni jeho kolegové proškolen na krizové situace, a tak mohou být naši cestující v klidu, protože je vozí profesionální tým řidičů.