Řidičům osobních vozů Mercedes-Benz

ICOM transport se po dvacetileté spolupráci s firmou Mercedes-Benz mohl pustit do autorizovaného servisování i osobních vozů. Ten své brány pro osobní vozy otevřel v květnu 2015. Dnes projde pod rukama zaměstnanců jihlavského servisu denně v průměru 30 osobních a nákladních vozidel.

Vozům se věnuje odborný personál
„Všichni odborní pracovníci mají požadované certifikáty, všichni pracovníci servisu jsou pravidelně školeni o novinkách ve výrobě Mercedes-Benz. Mít vědomosti, abychom mohli poskytovat perfektní služby našim zákazníkům, není úplně laciná záležitost. Například náklady na údržbu a aktualizaci diagnostických zařízení a software ročně vyjde na 960 tisíc korun. Samozřejmě máme i přístupy do elektronických katalogů či speciální dílenský program na vyhledávání dílů a vytváření objednávek,“ uvedl Zdeněk Kratochvíl, generální ředitel ICOM transport a.s.

Autorizovaný servis Mercedes-Benz nabízí řadu speciálního vybavení dle aktuálního standardu:

• 3D geometrie pro osobní a užitková vozidla
  • Geometrie pro nákladní vozila a vozidlové soupravy, BUS.
  • Zařízení pro servis klimatizací
  • 2x brzdová stolice pro vozidla osobní, užitková, nákladní + autobusy
  • Měření výfukových emisí motoru
  • Originální diagnostika M-B
  • Diagnostika přípojných vozidel, diagnostika Bosch
  • Odtahový speciál pro nákladní vozy a autobusy Mercedes-Benz Actros Omars
  • Pojízdná dílna
  • Speciální přípravky M-B v celkové hodnotě 3 200tis Kč (PKW, LKW, BUS)
  • Náhradní vozidlo MB E220, MB Sprinter, MB Actros
  • Běžné vybavení autoservisu (montážní jámy, kanálové zvedáky, sloupové a nůžkové zvedáky, montážní jeřáb, pneumatické/elektrické/ruční nářadí, atd.)

Pobočky našeho servisu Mercedes-Benz najdete také v Humpolci a Ústí nad Orlicí.

Koncern ICOM transport a.s. se během 20 let stal jedním z největších dopravních firem v České republice. Hlavní strategií firmy je zajištění kvalitní dopravní obslužnosti jednotlivých krajů, především pak s využitím nejmodernějšího vozového parku značky Mercedes-Benz a Setra. Výrazné úspěchy společnost zaznamenává i ve vnitrostátní a mezinárodní kamionové dopravě. Dopravní uskupení ICOM transport a.s. provozuje 800 autobusů, 300 souprav nákladních vozidel a zaměstnává 1800 zaměstnanců. Dále disponuje yčkami vozidel.