Budoucnost autobusové a kamionové dopravy

Koncern ICOM transport se snaží neustále vyvíjet směrem vpřed a zajišťovat cestujícím pohodlné cestování. To zaručí pomocí moderní technologie, investicemi do vozového parku, modernizací stávajících autobusových nádraží a také provozem vlastního autorizovaného servisu.

Budoucnost autobusové a kamionové dopravy

Minibusy

Vozový park koncernu v letošním roce rozšířilo několik minibusů First FCLLI s emisní normou EURO 6, které vyrábí Rošero-P, Mercedes Sprinter. Ty jsou využívány na méně frekventovaných a příměstských linkách.

Jedná se o moderní autobusy, který splňuje nejpřísnější emisní normy EURO 6. Kromě toho se mohou pochlubit kvalitní výbavou jako je klimatizace, tempomat, digitální tachograf, dvojité bezpečnostní sklo, retardér, ABS, EBD, ASR a mnoho dalšího.

„Rozšíření vozového parku zvýhodní naší nabídku pro nepravidelné přepravy. Mezi našimi zákazníky je totiž stále větší zájem o tyto nízkokapacitní vozy,“ uvedl generální ředitel ICOM transport Zdeněk Kratochvíl a dodal: „Věřím, že nám nové minubusy zvýhodní pozici na trhu“.

Tento osm metrů dlouhý nízkopodlažní minibus navíc pojme až 38 cestujících. Ve svém interiéru pak skrývá nájezdovou plošinu a prostor pro invalidní vozík. Na minibusy si cestující rychle zvykli a také je ve velké míře chválí. Oceňují na nich především pohodlné sedačky a hlavně snadné nastupování. Řidičům se naopak líbí, že minibus dobře „sedí“ na vozovce a na úzkých silnicích se snadno vyhne s protějšími vozy.

V současné době je velký nedostatek pracovníků – k dnešnímu dni nám chybí 300 řidičů a 50 automechaniků

Současný počet našich řidičů stačí k tomu, abychom dostáli našich závazků. Přesto bychom uvítali dalších 300 řidičů a 50 automechaniků, abychom pokryli poptávku našich zákazníků. V celé České republice chybí v současné době 14.000 řidičů.

Obecný nedostatek řidičů je do budoucna velký problém. A přitom se stagnací dopravy bude současně stagnovat i celá ekonomika země.   Do výrobních závodů, ale i obchodních řetězců se musí dovážet i odvážet.

Dbáme na image společnosti, snažíme se o spokojenost zaměstnanců. Nabízíme motivační odměňování apod.

Žebříček hodnot v naší společnosti: moderní a kulturní pracovní prostředí, nadstandardní mzdy v oboru, profesní přístup a pomoc vedoucích pracovníků. To znamená, práce musí bavit. Ale nedílnou součástí jsou i potřebné benefity, a pomoc při volnočasových aktivitách, jako např.: zájezdy, sportovní turnaje, ale třeba i grilování.

Snažíme se aktivně zapojit i do života v regionu. Např. pořádáme „DEN S ICOM“, kde si mohou lidé s řidičským průkazem B napříč našimi divizemi po celé České republice přijít vyzkoušet práci řidiče, zkusit řídit autobus i kamion.

Nově jsme se zapojili do projektu Šablona, což jsou stáže učitelů odborných výcviků tak, aby poznatky ve firmě mohli aplikovat přímo do výuky. Školám a rodičům dále nabízíme kariérní den, kde zájemcům představíme, že řemeslo dnes není o rukách od oleje a špinavých montérkách, ale především o diagnostice a práci s počítačem.

V otázce zaměstnanosti se pozitivně projevují především dlouhodobé programy. Firmy, které pouze hasí problémy s nedostatkem zaměstnanců, možná získají nové, ale pro nás jsou především důležití naši zkušení zaměstnanci.

Vaše výhody oproti konkurenci

Dlouhodobě jsme se zaměřili na kvalitu. Díky moderní technice a umu našich zaměstnanců dokážeme nabídnout vysokou kvalitu našich služeb. Pokud má být firma konkurenceschopná, pak musí vydělané peníze vrátit do společnosti. U nás především do obnovy vozového parku a odměňování zaměstnanců. Průměrné stáří našich vozidel je nižší než 3 roky. Řidiči mají pracovní prostředí, které tvoří nadstandardní výbava jejich vozu.

O plnou funkčnost všech vozů se stará autorizovaný servis Mercedes-Benz, kde zaměstnáváme tým profesionálů, které jejich práce opravdu baví.

Koncern ICOM transport a.s
. se během 20 let stal jedním z největších dopravních firem v České republice. Hlavní strategií firmy je zajištění kvalitní dopravní obslužnosti jednotlivých krajů, především pak s využitím nejmodernějšího vozového parku značky Mercedes-Benz a Setra. Výrazné úspěchy společnost zaznamenává i ve vnitrostátní a mezinárodní kamionové dopravě. Dopravní uskupení ICOM transport a.s. provozuje 800 autobusů, 300 souprav nákladních vozidel a zaměstnává 1800 zaměstnanců. Dále disponuje autorizovaným servisem Mercedes-Benz, čerpacími stanicemi, službami měření emisí a myčkami vozidel.