Cestující veřejnost se dočká nového autobusového nádraží v Humpolci

Koncern ICOM transport investuje velké prostředky do autobusových nádraží. Po rekonstrukci nádraží v Dačicích a Svitavách je na řadě úprava administrativní budovy ICOM v Humpolci. K ní se navíc nově připojí i autobusové nádraží.

Napříč koncernem probíhá postupná přestavba a modernizace autobusových nádraží tak, aby po vzhledové i funkční stránce splňovala trendy 21. století. Součástí této rekonstrukce je unifikace podoby vstupních hal a WC do jednotného designu. Ty pak budou pro cestující veřejnost přehledné a komfortní se sjednocenými designovými prvky.

Po rekonstrukci nádraží v Dačicích a Svitavách je na řadě úprava administrativní budovy ICOM transport v Humpolci. K ní se v Okružní ulici přesune nově autobusové nádraží z místa stávajícího. Záměrem koncernu je, aby cestující ihned věděl, kde se co v autobusové čekárně nachází.

humpolecnadrazi6 upravy venek var2a

„Čekárny poskytují důstojné a bezpečné zázemí. Navíc umožní našim cestujícím používat informační panely a moderní technologie. Cestující tak získají všechny informace na jednom místě,“ vysvětlila Kateřina Kratochvílová, předsedkyně představenstva ICOM transport a.s.

V Humpolci díky investici vznikne jedno z nejmodernějších autobusových nádraží. Na své si přijdou veřejní cestující i řidiči. Pro první jmenované rekonstrukce zahrnuje halu s posezením, informační kiosek, toalety a prostor na občerstvení. Naopak řidiči se dočkají nových nocoven a odpočinkových místností. Součástí nového terminálu bude také deset krytých nástupišť, za nimi pak vzniknou ještě dvě místa pro výstup cestujících.

Kolem administrativní budovy v Okružní ulici, především v místech budoucích nástupišť, byly zahájeny přípravné práce před stavbou nového autobusového nádraží – přeložka vysokého napětí a přeložky areálových kabelů. Započala taktéž stavba dešťové kanalizace.

Koncem ledna poté započaly v budově autobusového nádraží stavební práce. Venkovní okolí přijde na řadu kvůli nepříznivému počasí v jarních termínech.

Dokončení prací se odhaduje v první polovině roku 2017.