Cestující veřejnost se v Lanškrouně dočká nového autobusového nádraží

Koncern ICOM transport investuje velké prostředky do autobusových nádraží. Po rekonstrukci nádraží v Dačicích, Svitavách, Humpolci a Ústí nad Orlicí je na řadě autobusové nádraží v Lanškrouně. Práce na něm započnou na přelomu června a července.

Cestující v Lanškrouně se mohou těšit na nové autobusové nádraží, které projde kompletní přestavbou. To bude odpovídat po vzhledové i funkční stránce moderním trendům 21. století.

„Autobusové nádraží bude poskytovat důstojné a bezpečné zázemí. Navíc umožní našim cestujícím používat informační panely a moderní technologie. Cestující tak získají všechny informace na jednom místě," vysvětlila Kateřina Kratochvílová, předsedkyně představenstva ICOM transport a.s.

Rekonstrukce na autobusovém nádraží přinese cestující veřejnosti nové pohodlné sedačky, toalety, skříňky na zavazadla, informační kiosek, pokladní okénko a automaty na drobné občerstvení. Investice společnost vyjde na zhruba 15 000 000,- Kč. První stavební úpravy započnou na přelomu června a července po vyřízení administrativních úkonů.

Napříč koncernem probíhá postupná přestavba a modernizace autobusových nádraží do sjednocených designových prvků. Součástí je unifikace podoby vstupních hal a sociálních zařízení do jednotného designu. Ty jsou pro cestující veřejnost komfortní a přehledné.