ICOM transport podpořil modernizaci BabyBoxu v Benešově

Částkou 30 000 Kč podpořil koncern ICOM transport modernizaci babyboxu v Nemocnici Rudolfa a Stefanie Benešov. Ta původní pomohla zachránit od roku 2009 již 3 děti. Bohužel její technický stav již neodpovídal nejnovějším standardům, a tak byla nutná obměna.

Babybox

Modernizace babyboxu přinesla tomu stávajícímu nový antikorový plech. Jeho dvoukřídlá dvířka se tak otevírají automaticky. Navíc díky novější technologii dojde po vložení děťátka k aktivaci senzoru a dvířka se samočinně zavřou. Bezpečnost následně zaručují fotobuňky, které chrání tělíčko před kolizí s dvířky. Babybox má náhradní zdroj energie a jeho vnitřní prostory jsou klimatizované. Každý z těchto moderních babyboxů pak má zajištěnou signalizaci přes mobilní telefon na stálou lékařskou službu dané nemocnice. Všechny děti tak mají jistotu, že o ně bude včas postaráno.

„Rádi se zapojujeme do charitativních akcí, které mají smysl. V případě babyboxu jsme rádi pomohli dobré věci, i když bych si přála, aby nebyl potřeba,“ uvedla předsedkyně představenstva Kateřina Kratochvílová.

A že má výstavba babyboxů smysl, dokazuje 186 zachráněných dětí během 14 let od jejich zavedení. Slavnostní otevření zmodernizovaného babyboxu se koná ve čtvrtek 2. května ve 12 hodin.

Koncern ICOM transport v poslední době podpořil i další babyboxy v Jihlavě nebo v Pelhřimově.