ICOM transport podpořil nový babybox

Koncern ICOM transport podpořil modernizaci a obměnu babyboxu v Jihlavě. Ten od svého zavedení v roce 2009 zachránil tři jihlavské novorozence. Nyní má jihlavská nemocnice k dispozici nejmodernější babybox svého druhu.

bababyx

Částkou 30.000 Kč podpořila firma ICOM transport modernizaci jihlavského babyboxu. Ten stávající již nesplňoval požadované technické parametry. Za devět let své existence babybox zachránil tři novorozence, dvě holčičky a jednoho chlapce.

„Rádi se zapojujeme do charitativních akcí, které mají smysl. V případě babyboxu jsme rádi pomohli dobré věci, i když bych si přála, aby nebyl potřeba,“ uvedla předsedkyně představenstva Kateřina Kratochvílová.

Nový babybox v jihlavské nemocnici patří mezi nejmodernější svého druhu. Je zhotovený z antikorového plechu, jeho dvoukřídlá dvířka se otevírají automaticky a po vložení děťátka a následné aktivaci senzoru se také samočinně zavřou. Děťátko je pak chráněno proti kolizi s dvířky fotobuňkami. Vnitřní prostor je navíc klimatizován a je opatřen náhradním zdrojem energie. Velká výhoda je také v tom, že je mnohonásobně jištěn signalizací na stálou službu v nemocnici, ale také na mobilní telefon.