Koncern ICOM transport nakoupil šest nových minibusů

Vozový park koncernu rozšířilo dalších šest minibusů First FCLLI s emisní normou EURO 6, které vyrábí Rošero-P. Využívány budou na méně frekventovaných linkách.

4

Začátkem listopadu zakoupil koncern ICOM transport hned šest minibusů, které bude využívat na méně frekventovaných a příměstských linkách. Hned pět z nich bude jezdit v ČSAD Jindřichův Hradec, jeden poté v ČSAD Benešov.

Jedná se o moderní autobus, který splňuje nejpřísnější emisní normy EURO 6. Kromě toho se může pochlubit kvalitní výbavou jako je klimatizace, tempomat, digitální tachograf, dvojité bezpečnostní sklo, retardér, ABS, EBD, ASR a mnoho dalšího.

„Rozšíření vozového parku zvýhodní naší nabídku pro nepravidelné přepravy. Mezi našimi zákazníky je totiž stále větší zájem o tyto nízkokapacitní vozy,“ uvedl generální ředitel ICOM transport Zdeněk Kratochvíl a dodal: „Věřím, že nám nové minubusy zvýhodní pozici na trhu“.

Tento osm metrů dlouhý nízkopodlažní minibus navíc pojme až 38 cestujících. Ve svém interiéru pak skrývá nájezdovou plošinu a prostor pro invalidní vozík.

Na tyto minibusy si cestující rychle zvykli a také je ve velké míře chválí. Oceňují na nich především pohodlné sedačky a hlavně snadné nastupování. Řidičům se naopak líbí, že minibus dobře „sedí“ na vozovce a na úzkých silnicích se snadno vyhnou s protějšími vozy.