Nově zajišťujeme MHD v Říčanech

Společnost ICOM transport zajišťuje od 3. září městskou hromadnou dopravu v Říčanech. Tu bude obsluhovat pomocí tří minibusů s emisní normou EURO 6.

ricany

Městskou hromadnou dopravu v Říčanech jsme rozjeli první školní den, to je 3. září. Okrajové části města propojují s centrem tři linky. Ranní spoje jezdí jako školní autobusy.

Záměrem vedení města bylo minimalizovat v lokalitě velký provoz, proto je MHD zdarma.

Cestující jsou na všech linkách přepravováni pomocí tří minibusů First FCLLI s emisní normou EURO 6. Nízkopodlažní minibus je osm metrů dlouhý a pojme 38 cestujících. Ve své výbavě skrývá klimatizaci, tempomat, digitální tachograf, dvojité bezpečnostní sklo, retardér, ABS, EBD, ASR a nájezdovou plošinu. Cestující pak jistě ocení místo na kočárek nebo WiFi.

K moderním minibusům patří také moderní technologie. Cestující tak mohou využít při čekání na svůj spoj speciální aplikaci Říčany v mobilu, kdy je možné sledovat polohu minibusů přímo online.

V současné době sbírá společnost ICOM transport i vedení města Říčany podněty, zkušenosti a návrhy od cestujících. Na základě jejich vyhodnocení se následně upraví jízdní řád.