Stávka řidičů hrozí, ale u jiných dopravců. Na ICOM transport je spolehnutí!

Už od začátku roku řidiči linkových autobusů po celé republice hrozí stávkou. V lednu se dokonce situace vyhrotila natolik, že jich několik v Královéhradeckém kraji usedlo za volant v reflexní vestě. Vyjádřili tak nespokojenost s platovými podmínkami. Řidiči, kteří jezdí v modrých autobusech ICOM transport, ale zůstali ve svých uniformách, stávkovat totiž nemusí.

Řidiči linkových autobusů mnoha dopravních společností po celé České Republice hrozí stávkou. Mezi nespokojené zaměstnance ale nepatří ti, kteří jezdí pro ICOM transport.

„Se svou prací jsem velmi spokojen. Jezdím pravidelnou linku a práce mě baví. Rozhodně bych jí za nic nevyměnil," usmál se řidič Stanisla Válal.

Veřejnou autobusovou dopravu v koncernu ICOM transport zajišťuje 930 řidičů. Důvěra, která vzájemně upevňuje vztahy mezi nimi a zaměstnavatelem je založena na výhodných platových podmínkách a oboustranné spolehlivosti. Dalším důkazem může být i loňská Jablonecká stávka, které se naši řidiči také nezúčastnili.

Společnost totiž každoročně platy řidičů zvyšuje. Podle finančních ukazatelů koncernu se v roce 2013 začínalo na průměrném platu 18.749 Kč měsíčně pro řidiče autobusové dopravy. Minulý rok se již průměrná mzda pohybovala ve zcela jiných číslech, a to na průměrné částce 22.102 Kč.

Letošní rok ale přinesl kromě pravidelného zvýšení platu i další benefity. Flexi passy a jiné zvýhodnění mohou konečný plat letos navýšit až o 4.000 Kč.

A jaká je odhadem průměrná letošní mzda řidiče linkového autobusu? Až 23.502 Kč, plus 2.513 Kč diet! Firma totiž od dubna letošního roku výrazně zvýšila placení doby čekání, což činí navýšení platu v průměru o 2.500 Kč na řidiče.

„O své řidiče se staráme. V loňském roce vzrostly platy o 12 procent a podobný nárůst očekáváme i letos," doplnil Zdeněk Kratochvíl, generální ředitel společnosti ICOM transport. Jezdit s modrými autobusy se tedy vyplatí za každé situace.

Koncern ICOM transport se během 20 let stal jedním z největších dopravních uskupení v České republice. Hlavní strategií firmy je zajišťování kvalitní dopravní obslužnosti jednotlivých krajů, především pak s využitím nejmodernějšího vozového parku značky Mercedes-Benz a Setra. Výrazné úspěchy koncern zaznamenává v zajišťování vnitrostátní a mezinárodní kamionové dopravy. Dopravní uskupení ICOM transport provozuje 800 autobusů, 300 souprav nákladních vozidel a zaměstnává 1800 zaměstnanců. Dále disponuje autorizovaným servisem Mercedes-Benz, čerpacími stanicemi, službami měření emisí a myčkami vozidel.

Sledujte nás také na facebooku a na Modré vlně www.modra-vlna.cz.