Tisíc lidí si vyzkoušelo práci řidiče na akci Den s ICOM

Druhý ročník akce „Den s ICOM transport - Přijďte si zajezdit s Mercedesem“ se uskutečnil na šesti místech republiky. Pokaždé se jednotlivých akcí zúčastnily stovky návštěvníků. Autobusy a nákladní vozy si prohlédlo téměř 1.000 lidí a většina z nich si také zařídila.
DSI

Účastníci mohli během Dne s ICOM nakouknout pod pokličku profese řidičů. Kromě představení samotných vozů poznali také zázemí a pohodlné pracoviště za volantem. Pod dohledem zkušených instruktorů z autoškoly si zařídili stroje za miliony korun. Vyzkoušet si práci řidiče bylo zkrátka velkým lákadlem.

„Byl to skvělý zážitek. Ačkoliv mám pouze řidičský průkaz skupiny B, měl jsem možnost zkusit si zařídit autobus. Nečekal jsem, že je to tak snadné a hlavně komfortní,“ žasl po zkušební jízdě pan Dalibor, který přijel na Den s ICOM.

Mezi návštěvníky se našli i takoví, kteří následující pracovní den přijeli na personální oddělení a ptali se po práci. Tak jako v případě pana Hřebíčka. Ten dorazil na Den s ICOM do Jihlavy až ze Svitav, aby měl možnost prohlédnout si kamion a především se s ním projet. Vše ho zaujalo natolik, že měl zájem u společnosti pracovat a nakonec také nastoupil na rekvalifikační kurz. Úhrada rozšíření řidičského oprávnění je jedním z celé řady benefitů, které firma ICOM transport svým zaměstnancům poskytuje.

Touto akcí se koncern ICOM transport snaží přiblížit veřejnosti a představit pozitivní změny v práci řidiče a vyvrátit představu, že řízení velkých vozů je náročné a určené pro muže.

„Veřejnost zajímá, jaké to je, řídit naše vozy. Proto jsme se rozhodli přiblížit jim svět dopravy. Za volant mohou usednout jak muži, tak i ženy,“ uvedla Kateřina Kratochvílová, předsedkyně představenstva.

Dveře našich vozů se pro veřejnost otevřely pokaždé od 11 do 14 hodin a během této doby se stroje nezastavily.

Zkrátka nepřišly ani děti. Když si dostatečně prohlédly naše vystavené vozy, mohly se vrhnout na skákací hrad a rodiče je často nemohli přivolat zpět.