V Lanškrouně mají cestující nové autobusové nádraží

Koncern ICOM transport investuje velké prostředky do autobusových nádraží. Po rekonstrukci nádraží v Dačicích, Svitavách, Humpolci, Ústí nad Orlicí a Moravské Třebové, bylo na řadě autobusové nádraží v Lanškrouně. Práce na něm začaly v loňském roce.

00000000012

Cestující v Lanškrouně se těší z nového autobusového nádraží, které prošlo kompletní přestavbou. Nádraží tak odpovídá po vzhledové i funkční stránce moderním trendům 21. století.

„Autobusové nádraží poskytuje důstojné a bezpečné zázemí. Navíc umožní našim cestujícím používat informační panely a moderní technologie. Cestující tak získají všechny informace na jednom místě," vysvětlila Kateřina Kratochvílová, předsedkyně představenstva ICOM transport a.s.

Rekonstrukce na autobusovém nádraží přinesly cestující veřejnosti nové sociální zázemí, moderní sedačky, uzamykatelné skříňky na zavazadla, informační kiosek, odjezdovou tabuli, pokladní okénko a automaty na drobné občerstvení. Kolem nádraží byl také částečně opraven chodník a nově přidán okrasný záhon.

Kromě cestujících si na své přijdou také zaměstnanci koncernu. Pro řidiče byla zhotovena nová nocovna, odpočinková místnost a pro dispečery kancelář.

Celková investice společnost vyšla na 9 milionů korun.

Napříč koncernem probíhá postupná přestavba a modernizace autobusových nádraží do sjednocených designových prvků. Součástí je unifikace podoby vstupních hal a sociálních zařízení do jednotného designu. Ty jsou pro cestující veřejnost komfortní a přehledné.

V Pardubickém kraji půjde v pořadí o čtvrté zrekonstruované autobusové nádraží. V roce 2017 bylo otevřeno nové autobusové nádraží ve Svitavách, v loňském roce pak v Ústí nad Orlicí a Moravské Třebové. Celkové náklady vyšly koncern ICOM transport na 9 milionů korun.